Novosti

NOĆ MUZEJA, 27.01.2023.

I ove godine u sklopu Noći muzeja otvaramo vrata Palače Bettica! Stoga u petak, 27. siječnja, ne propustite posjetiti jednu od najljepših Palača u Vodnjanu. Ulaz je slobodan, a razgledati možete od 17.00 do 20.00 sati.

Palača Bettica se nalazi u ulici Castello u Vodnjanu i datira iz 14. stoljeća. U 16. stoljeću postaje vlasništvom obitelji Bettica. S godinama je mijenjala vlasnike, a 2008. godine, nakon dugogodišnjih radova, dovršeno je njeno restauriranje i adaptacija.

Prostor u prizemlju namijenjen je izlaganju arheološkog materijala (ranosrednjovjekovni sakralni objekti u okolici Gurana – crkva Sv. Šimuna i velika trobrodna bazilika, ostaci obližnjeg istovremenog naselja, crkva Sv. Cecilije i Sv. Severina).

Na prvom katu postavljena je vrijedna zbirka slika koju je u Veneciji sakupio slikar Gaetano Gresler te ostavio Gradu Vodnjanu 1818. godine. Radi se o ukupno 19 slika, uglavnom profane tematike (mrtva priroda, portret, bitka) iz razdoblja 17. i 18. stoljeća.

Drugi kat je posvećen samoj palači (povijest, tijek radova na rekonstrukciji), budućem Muzeju Grada Vodnjana i građanima koji su prije trideset godina poklonili vrijedne predmete.

Ove godine Noć muzeja slavi punoljetnost, a manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja je tijekom godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

EDUKATIVNO PREDAVANJE “POLICIJA PORUČUJE: ZAŠTITIMO NAŠE NONIĆE”, 25.01.2023.

“Policija poručuje: zaštitimo naše noniće” naziv je preventivnog projekta PU istarske, u sklopu kojeg policijski službenici za prevenciju PU istarske u suradnji s Istarskom županijom, odnosno jedinicama lokalne samouprave i Crvenim križem, održavaju edukacije o prijevarama kojima su izložene osobe starije životne dobi. Edukacija je namijenjena starijim osobama i osobama koje su u kontaktu sa starijim osobama, gerontodomaćicama, te osobama koje su uključene u rad sa starijim osobama, kao i za sve zainteresirane građane i građanke, a sve s ciljem smanjenja prijevara starijih osoba.

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta ”Vodnjan-Dignano” i PU istarske, jedna takva edukacija održat će se u srijedu, 25. siječnja 2023. godine, s početkom u 18.00 sati u Vjenčanoj Sali u Vodnjanu. Predviđeno trajanje edukacije je 45 minuta, pri čemu će policijski službenici građanima dati korisne informacije i pojasniti najčešće oblike prijevara s kojima su suočene starije osobe, te će ih savjetovati kako treba postupiti u slučaju kada osoba posumnja na prijevaru. Građanima će biti podijeljeni i preventivni letci s korisnim informacijama, brojevima telefona i uputama na hrvatskom i talijanskom jeziku sa razumljivim informacijama za osobe treće životne dobi.

OTVORENI UPISI NA TEČAJEVE JEZIKA

Pučko otvoreno učilište “Vodnjan-Dignano” otvara upise na tečajeve jezika. Tečajevi su podijeljeni u dvije razine (početna i napredna) i konverzacijskog su tipa, a u ponudi su engleski, njemački i talijanski jezik. Trajanje programa je dva mjeseca (sveukupno 30 nastavnih sati), a nastava se održava dvaput tjedno u večernjim satima.

Upisati se može i tečaj poslovnog engleskog jezika, koji je namijenjen stručnjacima raznih profila, ali i onima koji u poslovnoj svakodnevici rijetko koriste engleski, a žele postići određenu razinu samopouzdanja u komunikaciji s kolegama i klijentima.
Kroz simulaciju raznih poslovnih situacija s radnog mjesta, tečaj osigurava uspješnu usmenu i pisanu komunikaciju na stranom jeziku. Poslovne vještine na engleskom jeziku usavršavat će se kroz razne aktivnosti: pisanje poslovnih e-mailova i drugih pisanih tekstova, analize informacija i ostale svakodnevne poslovne situacije.
Tečaj traje 10 tjedana (40 nastavnih sati), a nastava se održava dva puta tjedno u večernjim satima.

Prijave i upisi na tečajeve otvoreni su do popunjenja grupa. Prijave i upisi se obavljaju putem e-maila: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com, web stranice: www.pou-upa-vodnjan.com ili pozivom na tel. 052/512-540 ili mob. 091 617 50 14.

PSIHOLOŠKA RADIONICA “STRAHOVI I  BRIGE – ŠTO S NJIMA?”, 18.01.2023.

RADIONICA “ZBOGOM 2022., DOBRODOŠLA 2023.!”, 21.12.2022.

PSIHOLOŠKA RADIONICA “BUDI MINDFUL UZ ŠALICU ČAJA”, 14.12.2022.

Pozivamo vas na 7. psihološku radionicu u organizaciji POU-UPA “Vodnjan-Dignano” i Društva psihologa Istre. Tema 7. psihološke radionice za mjesec prosinac je “Budi mindful uz šalicu čaja”. Uz kratki teorijski okvir i više različitih vježbi sudionicima će se omogućiti susret s praksom mindfulnessa u svakodnevnim aktivnostima kao što je ispijanje šalice čaja.

Radionica će se održati 14. prosinca u vremenu od 18.00-19.30 sati u prostorijama Učilišta, na adresi Portarol 31, Vodnjan.

Voditeljica radionice je SANJA SUBOTIĆ, magistra psihologije.

Zbog ograničenog broja mjesta molimo da potvrdite svoj dolazak na tel. 512-540 / 091 617 5014 ili putem e-maila: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com.

Pridružite nam se!

AKTIVNE RADIONICE ZA DJECU I MLADE: RADIONICA IZRADE BLAGDANSKIH DEKORACIJA, 03.12.2022.

Nastavljaju se radionice za djecu i mlade Pučkog otvorenog učilišta “Vodnjan-Dignano”, u suradnji s Kulturno-umjetničkom udrugom Akt, a pod pokroviteljstvom Grada Vodnjana. Sljedeća na redu je radionica izrade blagdanskih dekoracija, koja će se održati u subotu, 3. prosinca, s početkom u 10.00 sati u prostorijama POU (Portarol 31, Vodnjan). Radionica je besplatna i namijenjena je djeci i mladima. Sav potreban materijal osigurava Udruga Akt. Kako je broj polaznika ograničen na 15, prijavite se na vrijeme na e-mail: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com. Čekamo vas!

AKTIVNE RADIONICE ZA DJECU I MLADE: RADIONICA IZRADE NAKITA, 19.11.2022.

Nastavljaju se radionice za djecu i mlade Pučkog otvorenog učilišta “Vodnjan-Dignano”, u suradnji s Kulturno-umjetničkom udrugom Akt, a pod pokroviteljstvom Grada Vodnjana. Sljedeća na redu je radionica izrade nakita, koja će se održati u subotu, 19. studenog, s početkom u 10.00 sati u prostorijama POU (Portarol 31, Vodnjan). Radionica je namijenjena mladima i odraslima. Sav potreban materijal osigurava Udruga Akt. Kako je broj polaznika ograničen na 15, prijavite se na vrijeme na e-mail: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com. Čekamo vas!

PSIHOLOŠKA RADIONICA “KAKO OSTATI POVEZAN S TINEJDŽEROM?”, 16.11.2022.

Pozivamo vas na 6. psihološku radionicu u organizaciji POU-UPA “Vodnjan-Dignano” i Društva psihologa Istre. Tema 6. psihološke radionice za mjesec studeni je “Kako ostati povezan s tinejdžerom?”. Radionica ima za cilj prikazati psihološke osobine adolescenata, vrste privrženosti prema roditeljima te načine podizanja kvalitete odnosa s adolescentima. U radioničkom dijelu će roditelji uvježbavati vještine komunikacije, odnosno osobnog govora.

Radionica će se održati 16. studenog u vremenu od 18.00-19.30 sati u prostorijama Učilišta, na adresi Portarol 31, Vodnjan.

Voditeljica radionice je KATIJA KRIŽMAN, magistra psihologije.

Zbog ograničenog broja mjesta molimo da potvrdite svoj dolazak na tel. 512-540 / 091 617 5014 ili putem e-maila: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com.

Pridružite nam se!

AKTIVNE RADIONICE ZA DJECU I MLADE: RADIONICA IZRADE MAGNETA, 12.11.2022.

Nastavljaju se radionice za djecu i mlade Pučkog otvorenog učilišta “Vodnjan-Dignano”, u suradnji s Kulturno-umjetničkom udrugom Akt, a pod pokroviteljstvom Grada Vodnjana. Sljedeća na redu je radionica izrade magneta, koja će se održati u subotu, 12. studenog, s početkom u 10.00 sati u prostorijama POU (Portarol 31, Vodnjan). Radionica je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta, poželjno u pratnji roditelja. Kako je broj polaznika ograničen na 10, prijavite se na vrijeme na e-mail: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com. Čekamo vas!

AKTIVNE RADIONICE ZA DJECU I MLADE: RADIONICA IZRADE KAZALIŠNIH LUTAKA, 29.10.2022.

Nastavljaju se radionice za djecu i mlade Pučkog otvorenog učilišta “Vodnjan-Dignano”, u suradnji s Kulturno-umjetničkom udrugom Akt, pod pokroviteljstvom Grada Vodnjana. Sljedeća na redu je reciklažna radionica, koja će se održati u subotu, 29. listopada, s početkom u 10.00 sati u prostorijama POU (Portarol 31, Vodnjan). Na radionici će se izrađivati kazališne lutke od materijala namijenjenog otpadu, a prilikom izrade će se koristiti škare, vruće ljepilo i tkanine. Polaznici mogu na radionicu ponijeti i svoj materijal (npr. stare čarape), kojima će dati novo ruho. Radionica je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta, poželjno u pratnji roditelja. Kako je broj polaznika ograničen na 10, prijavite se na vrijeme na e-mail: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com. Čekamo vas!

PSIHOLOŠKA RADIONICA “SMJERNICE ZA UNAPREĐENJE I ODRŽAVANJE MENTALNOG ZDRAVLJA U TREĆOJ ŽIVOTNOJ DOBI”, 19.10.2022.

Pozivamo vas na 5. psihološku radionicu u organizaciji POU-UPA “Vodnjan-Dignano” i Društva psihologa Istre. Tema 5. psihološke radionice za mjesec listopad je “Smjernice za unapređenje i održavanje mentalnog zdravlja u trećoj životnoj dobi”. Cilj radionice je približiti pojam mentalnog zdravlja kroz povezivanje s različitim važnim aspektima života poput socijalne podrške, pronalaženje smisla, te otkrivanje i pronalaženje pozitivnog u različitim situacijama.

Radionica će se održati 19. listopada u vremenu od 18.00-19.30 sati u prostorijama Učilišta, na adresi Portarol 31, Vodnjan.

Voditeljica radionice je IVANA PRANJKOVIĆ, magistra psihologije.

Zbog ograničenog broja mjesta molimo da potvrdite svoj dolazak na tel. 512-540 / 091 617 5014 ili putem e-maila: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com.

Pridružite nam se!

OTVORENJE IZLOŽBE IX. EX TEMPORE SLIKARSTVA ZA DJECU, 12.10.2022.

Uspješno je završen još jedan Ex tempore slikarstva za djecu, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta – Università popolare aperta “Vodnjan-Dignano” u sklopu Dječjeg tjedna. Manifestacija se ove godine održala po deveti puta, na temu “Volte mog mjesta”. U izradi crteža je sudjelovalo oko 400 djece predškolskih i školskih ustanova s Vodnjanštine: D.V. “Petar Pan” Vodnjan, D.V. “Zvončica”, OŠ Vodnjan, OŠ “G. Martinuzzi” – područna škola Galižana i OŠ Fažana – područni odjel Peroj.

Danas je u Galeriji “El Magazein” održana dodjela nagrada i otvorenje izložbe, koju je proglasila otvorenom ravnateljica Učilišta, Jelena Kancijanić. Izložba radova će se u Galeriji “El Magazein” moći posjetiti do 19. listopada 2022., u jutarnjim satima od 10 do 12, te u poslijepodnevnim satima od 17 do 19. Radovi djece s područja Galižane bit će izloženi u lokalnoj Zajednici Talijana “A. Capolicchio”, dok će se radovi djece iz Peroja moći razgledati u prostorima Društva crnogorskih Perojaca “Peroj 1657”.

Dobitnici nagrada u kategoriji Djeca predškolske dobi:

1. nagrada – Korina Kancijanić – D.V. „Petar Pan“, skupina Ribice
2. nagrada – Dino Džinović – D.V. „Petar Pan“ – područni odjel Galižana, skupina Pčelice
3. nagrada – Filip Samardžija – D.V. „Petar Pan“ – područni odjel Peroj, skupina Lavići

Dobitnici nagrada u kategoriji Djeca školske dobi:

1. nagrada – David Perković – OŠ “G. Martinuzzi” – područna škola Galižana, IV. razred
2. nagrada – Mara Lucchetto – OŠ “G. Martinuzzi” – područna škola Galižana, I. razred
3. nagrada – David Grabrović – OŠ Vodnjan, II. b razred

Ravnateljica Jelena Kancijanić se na dodjeli zahvalila svim predškolskim i školskim ustanovama koje djeluju na području Grada Vodnjana, ravnateljima, odgajateljicama i učiteljicama, a posebno djeci, koja su “šetajući ulicama našeg grada tražila najbolji motiv za svoje radove. Darovali ste nam posebnu radost i bili ste najljepši ukras našeg grada”. Čestitkama se pridružila i zamjenica gradonačelnika Diriana Delcaro Hrelja. Dobitnicima je ravnateljica podijelila diplome, te prigodne darove, a svakoj školi i vrtiću su također podijeljeni prigodni darovi, na veliko veselje prisutnih. Ove je godine o nagradama odlučivala komisija u sastavu Germano Fioranti, Igor Fabris i Tajana Kovačić.

AKTIVNE RADIONICE ZA DJECU I MLADE: RECIKLAŽNA RADIONICA, 14.10.2022.

Nastavljaju se radionice za djecu i mlade Pučkog otvorenog učilišta “Vodnjan-Dignano”, u suradnji s Kulturno-umjetničkom udrugom Akt, pod pokroviteljstvom Grada Vodnjana. Sljedeća na redu je reciklažna radionica, koja će se održati u petak, 14. listopada, s početkom u 18.00 sati u prostorijama POU (Portarol 31, Vodnjan). Na radionici će se izrađivati držači bojica od limenki i otpadnog materijala, a prilikom izrade će se koristiti škare, vruće ljepilo, tkanine i limenke (ili staklenke). Polaznici mogu na radionicu ponijeti i svoje limenke i staklenke, kojima će dati novo ruho. Radionica je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta, poželjno u pratnji roditelja. Kako je broj polaznika ograničen na 10, prijavite se na vrijeme na e-mail: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com. Čekamo vas!

IX. EX TEMPORE SLIKARSTVA ZA DJECU

Pučko otvoreno učilište Vodnjan i ove godine organizira Ex tempore slikarstva za djecu, povodom Dječjeg tjedna, koji se obilježava u prvom punom tjednu listopada. Manifestacija će se ove godine održati po deveti puta, a sudjelovat će vrtićka djeca i učenici nižih razreda osnovne škole iz Vodnjana, Galižane i Peroja.

Dodjela nagrada i otvorenje izložbe će se održati u srijedu, 12. listopada, u Galeriji “El Magazein” u Vodnjanu. Radovi će u Galižani biti izloženi u Zajednici Talijana “A. Capolicchio”, a u Peroju u prostorijama Društva perojskih crnogoraca “Peroj 1657”.

Tema ovogodišnjeg Ex tempore slikarstva za djecu je “Volte mog mjesta”.

AKTIVNE RADIONICE ZA DJECU I MLADE: RADIONICA IZRADE STICKERA, 24.09.2022.

Pučko otvoreno učilište “Vodnjan-Dignano”, u suradnji s Kulturno-umjetničkom udrugom Akt, organizira ciklus aktivnih radionica za djecu i mlade. Prva takva radionica – na temu izrade stickera – održat će se u subotu, 24. rujna, od 10 do 11.30 sati u prostorijama POU (Portarol 31, Vodnjan). Sredstva za rad (škare, flomasteri, markeri, samoljepljiva folija, blokovi za crtanje…) osigurava Udruga, a radionica je za sve sudionike besplatna. Polaznici će sve svoje uradke moći ponijeti sa sobom. Radionica izrade stickera je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta, a dobrodošli su i roditelji. Kako je broj polaznika ograničen, prijavite se na vrijeme na e-mail: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com. Čekamo vas!

PSIHOLOŠKA RADIONICA “PREPOZNAVANJE I PREVENCIJA STRESA”, 21.09.2022.

Pozivamo vas na 4. psihološku radionicu u organizaciji POU-UPA “Vodnjan-Dignano” i Društva psihologa Istre. Tema 4. psihološke radionice za mjesec rujan je “Prepoznavanje i prevencija stresa”. Cilj radionice je sudionicima pružiti znanje i iskustvo mindfulnessa, kroz praktične vježbe pune svjesnosti. Teme koje će se obraditi su: razumijevanje uzroka stresa, svijest o povezanosti misli, emocija i tjelesnih senzacija, dobrobiti mindfulnessa i vježbe prisutnosti.

Radionica će se održati 21. rujna u vremenu od 18.00-19.30 sati u prostorijama Učilišta, na adresi Portarol 31, Vodnjan.

Voditeljica radionice je SANJA MATIJAŠ, magistra psihologije, edukantica master treninga Neurolingvističkog programiranja (NLP Master) i polaznica Mindfulness Based Cognitive Therapy edukacije.

Zbog ograničenog broja mjesta molimo da potvrdite svoj dolazak na tel. 512-540 / 091 617 5014 ili putem e-maila: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com.

Pridružite nam se!

OTVORENI UPISI U PROGRAME OSPOSOBLJAVANJA I TEČAJEVE ZA OBRAZOVNU GODINU 2022./2023.

Dana 5. rujna 2022. Pučko otvoreno učilište “Vodnjan-Dignano” otvara upise za obrazovnu godinu 2022./2023., kako za verificirane programe, tako i za neverificirane programe.

 

Od verificiranih programa, upisati se može program osposobljavanja za poslove maslinara, vinogradara i vinara, odnosno voćara; za poslove održavanja okućnica i bazena i za poslove sommeliera maslinovog ulja.

 

Od neverificiranih programa, u ponudi su tečajevi jezika (njemački, engleski, poslovni engleski i talijanski) te tečaj za proizvođače ekoloških i biodinamičkih vina projekta “WinEra”.

 

Klikom na linkove saznajte sve o programima i tečajevima, uvjetima za upis te potrebnoj dokumentaciji. Čekamo vas!

KONCERT, 02. & 03.09.2022.

 

“NOĆ POD ZVIJEZDAMA” S KORADOM KORLEVIĆEM, 13.07.2022.

Sve ljubitelje astronomije idućeg tjedna očekuje prava poslastica. Naime, u srijedu, 13. srpnja u 21.00 sat na plaži Martulina u Peroju, po treći puta u sklopu Vodnjanskog ljeta, gostuje profesor Korado Korlević. Ovaj put će održati predavanje na temu “Asteroidi i kometi, opasnost za Planet Zemlju”. Uslijedit će promatranje neba teleskopom, a organizator je Pučko otvoreno učilište “Vodnjan-Dignano“. Prije tri godine “Noć pod zvijezdama” je oduševila vodnjansku publiku, a prošle je godine profesor bio gost u Galižani. Ne sumnjamo da će se i za event na perojskoj plaži tražiti stolica više… Sve će se moći pratiti i na prostirkama ili ručniku, jer ipak smo na plaži, a ljetne su noći najljepše za uživanje pod nebom.

ART KINO CINEAST 2022.

I ove se godine vraća vodnjanski Art kino “Cineast”. Slavimo 7. izdanje, a filmovi sele iz Stare uljare u Baštu (Vodnjan). Termini ostaju isti, filmovi su na programu svakog četvrtka, počevši od 7. srpnja, pa sve do kraja kolovoza, a početak je zakazan u 21.30 sati. Ovogodišnji “Cineast”, koji nastoji promicati autorski film i nezavisne nacionalne, regionalne i svjetske kinematografije, s naglaskom na nagrađivane autore i filmove, počinje Almodovarovim “Paralelnim majkama” (Parallel Mothers), s Penelope Cruz u glavnoj ulozi. Ovo filmsko ostvarenje je nakon premijere na Filmskom festivalu u Veneciji, na kojem je Penelope Cruz osvojila nagradu za najbolju glumicu, dobio sjajne kritike i nagrade, kao i dvije nominacije za Oscara.

Idućeg tjedna (14.07.) na programu je “Janje” islandskog redatelja Valdimara Jóhannssona. Slijedi (21.07.) “Jahači pravde” s najvećom danskom glumačkom zvijezdom Madsom Mikkelsenom. Srpanj zatvaramo 28.07. projekcijom crno-bijelog indie filma “Idemo, idemo” s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi, a pod redateljskom palicom Mikea Millsa. Kolovoz će bit u znaku “Čovjeka koji je prodao svoju kožu” tuniske redateljice dokumentarnih i igranih filmova Kaouther Ben Hania (04.08.); humorne drame “Tri kata” talijanskog redatelja Nannija Morettija (11.08.); romantične komedija “Najgora osoba na svijetu” norveškog redatelja Joachima Triera (18.08.); te mjuzikla “Annette” francuskog redatelja Leosa Caraxa (25.08.).

Umjetnički savjetnik i selektor programa, Matija Debeljuh, navodi kako i ove godine Art kino nastavlja s projekcijama recentnih filmskih ostvarenja, te donosi zanimljive naslove koji propitkuju teme kao što su odnosi u društvu, marginalnost, elitno društvo, obiteljski odnosi, kriminalističke drame… Ovog ljeta filmovi će se žanrovski kretati od drame i melodrame, akcijske i romantične komedije, horora i trilera, do mjuzikla. Svakoj projekciji prethodit će uvod u film, odnosno razgovor koji će voditi nagrađivani pulski redatelj i filmski kritičar, Elvis Lenić. Sve projekcije art kina su za posjetitelje besplatne. Program organizira Pučko otvoreno učilište “Vodnjan-Dignano”, a sufinanciraju ga Ministarstvo kulture i medija te Hrvatski audiovizualni centar.

SAVJETOVANJE – PRIJEDLOG STATUTA PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA – UNIVERSITÀ POPOLARE APERTA “VODNJAN-DIGNANO” (od 10. lipnja 2022. do 10. srpnja 2022. godine)

Poštovani,

pozivamo vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju novog Statuta Pučkog otvorenog učilišta – Università popolare aperta “Vodnjan – Dignano”.

Ovim putem poziva se zainteresirana javnost da svojim prijedlozima i sugestijama pridonese donošenju predloženog akta.

Svoje prijedloge, primjedbe i komentare možete dostaviti u elektroničkom obliku, na e-mail adresu uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com.

Savjetovanje je otvoreno od 10. lipnja 2022. do 10. srpnja 2022. godine.

U privitku Izvješće o savjetovanju s javnošću.

Prodaja Monografije Grada Vodnjana i knjige “Kruh težaka”

U Pučkom otvorenom učilištu i Palači Bettica možete kupiti monografiju „Vodnjan – Grad priča / Dignano – Città da raccontare“ po cijeni od 450,00 kn / 60,00 eura i knjigu „Kruh težaka – Ruralna prošlost Vodnjana / Il pane della terra – Il passato rurale di Dignano“ po cijeni od 150,00 kn / 20,00 eura.

LJETNI KONCERTI LIMENE GLAZBE GRADA VODNJANA I ZAJEDNICE TALIJANA VODNJAN

Grad Vodnjan je nakon višegodišnje pauze okupio Limenu glazbu tijekom 2019. godine. No, ubrzo je zbog pandemije korona virusa koja je u veljači 2020. godine zadesila cijeli svijet, onemogućeno daljnje okupljanje i probe orkestra. Popuštanjem mjera i ponesen interesom ranijih polaznika, Grad Vodnjan je zajedno s Pučkim otvorenim učilištem – Università popolare aperta “Vodnjan – Dignano” i Zajednicom Talijana Vodnjan tijekom ožujka 2022. godine ponovno pokrenuo Limenu glazbu pod nazivom “Limena glazba Grada Vodnjana i Zajednice Talijana Vodnjan” koja danas broji 25 članova. Zanimljivo je da je više od 15 članova u dobi od 7-14 godina. Osim proba orkestra, za polaznike koji do sada nisu imali doticaja s glazbom osigurani su i individualni satovi s profesorima, ovisno o instrumentima koji svatko svira.

Kako bi pokazali što rade i motivirali možda još pokojeg novog polaznika, odlučili su nam se “pokazati”, izaći na naše trgove i kao što i jest zadaća glazbe, potpuno besplatno darovati nam “radost”.

Stoga vas pozivamo na koncerte Limene glazbe koji će se održati 4. lipnja u 10,00 sati na Velikom trgu u Galižani, 11. lipnja u 10,00 sati na Narodnom trgu u Vodnjanu i 18. lipnja u 10,00 sati na Trgu u Peroju.

Koncerti su planirani i za srpanj i kolovoz.

Dođite, poslušajte naše glazbenike, podržite ih i radujte se s nama!

PSIHOLOŠKA RADIONICA “O ODNOSIMA I ODGOVORNOSTIMA U ODGOJU DJECE”, 15.06.2022.

Pozivamo vas na 3. psihološku radionicu u organizaciji POU-UPA “Vodnjan-Dignano” i Društva psihologa Istre. Tema 3. psihološke radionice za mjesec lipanj je “O odnosima i odgovornostima u odgoju djece”. U radionici u kojoj je fokus na odnosima djece i roditelja nastojat će se sudionicima omogućiti uvide u načine na koji međusobno komuniciraju te što takvim načinima komunikacije postižu. Na radionici će se prakticirati dijalozi koji potiču razvoj ravnopravnog dostojanstva i podjelu odgovornosti za odnos.

Radionica je namijenjena roditeljima djece svih dobi, tetama u vrtiću, učiteljima i profesorima.

Radionica će se održati 15. lipnja u vremenu od 18,00-19,30 sati u prostorijama Učilišta, na adresi Portarol 31, Vodnjan.

Voditeljica radionice je VESNA RUSIJAN, prof. psihologije, ravnateljica Dječjeg vrtića “Olga Ban” u Pazinu i dobitnica nagrade “Ponos Hrvatske” za 2019. godinu.

Zbog ograničenog broja mjesta molimo da potvrdite svoj dolazak na tel. 512-540 / 091 617 5014 ili putem e-maila: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com.

Pridružite nam se, očekujemo vas s radošću!

Skip to content