Novosti

SAVJETOVANJE – PRIJEDLOG STATUTA PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA – UNIVERSITÀ POPOLARE APERTA “VODNJAN-DIGNANO” (od 10. lipnja 2022. do 10. srpnja 2022. godine)

Poštovani,

pozivamo vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju novog Statuta Pučkog otvorenog učilišta – Università popolare aperta “Vodnjan – Dignano”.

Ovim putem poziva se zainteresirana javnost da svojim prijedlozima i sugestijama pridonese donošenju predloženog akta.

Svoje prijedloge, primjedbe i komentare možete dostaviti u elektroničkom obliku, na e-mail adresu uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com.

Savjetovanje je otvoreno od 10. lipnja 2022. do 10. srpnja 2022. godine.

Prodaja Monografije Grada Vodnjana i knjige “Kruh težaka”

U Pučkom otvorenom učilištu i Palači Bettica možete kupiti monografiju „Vodnjan – Grad priča / Dignano – Città da raccontare“ po cijeni od 450,00 kn / 60,00 eura i knjigu „Kruh težaka – Ruralna prošlost Vodnjana / Il pane della terra – Il passato rurale di Dignano“ po cijeni od 150,00 kn / 20,00 eura.

LJETNI KONCERTI LIMENE GLAZBE GRADA VODNJANA I ZAJEDNICE TALIJANA VODNJAN

Grad Vodnjan je nakon višegodišnje pauze okupio Limenu glazbu tijekom 2019. godine. No, ubrzo je zbog pandemije korona virusa koja je u veljači 2020. godine zadesila cijeli svijet, onemogućeno daljnje okupljanje i probe orkestra. Popuštanjem mjera i ponesen interesom ranijih polaznika, Grad Vodnjan je zajedno s Pučkim otvorenim učilištem – Università popolare aperta “Vodnjan – Dignano” i Zajednicom Talijana Vodnjan tijekom ožujka 2022. godine ponovno pokrenuo Limenu glazbu pod nazivom “Limena glazba Grada Vodnjana i Zajednice Talijana Vodnjan” koja danas broji 25 članova. Zanimljivo je da je više od 15 članova u dobi od 7-14 godina. Osim proba orkestra, za polaznike koji do sada nisu imali doticaja s glazbom osigurani su i individualni satovi s profesorima, ovisno o instrumentima koji svatko svira.

Kako bi pokazali što rade i motivirali možda još pokojeg novog polaznika, odlučili su nam se “pokazati”, izaći na naše trgove i kao što i jest zadaća glazbe, potpuno besplatno darovati nam “radost”.

Stoga vas pozivamo na koncerte Limene glazbe koji će se održati 4. lipnja u 10,00 sati na Velikom trgu u Galižani, 11. lipnja u 10,00 sati na Narodnom trgu u Vodnjanu i 18. lipnja u 10,00 sati na Trgu u Peroju.

Koncerti su planirani i za srpanj i kolovoz.

Dođite, poslušajte naše glazbenike, podržite ih i radujte se s nama!

PSIHOLOŠKA RADIONICA “O ODNOSIMA I ODGOVORNOSTIMA U ODGOJU DJECE”, 15.06.2022.

Pozivamo vas na 3. psihološku radionicu u organizaciji POU-UPA “Vodnjan-Dignano” i Društva psihologa Istre. Tema 3. psihološke radionice za mjesec lipanj je “O odnosima i odgovornostima u odgoju djece”. U radionici u kojoj je fokus na odnosima djece i roditelja nastojat će se sudionicima omogućiti uvide u načine na koji međusobno komuniciraju te što takvim načinima komunikacije postižu. Na radionici će se prakticirati dijalozi koji potiču razvoj ravnopravnog dostojanstva i podjelu odgovornosti za odnos.

Radionica je namijenjena roditeljima djece svih dobi, tetama u vrtiću, učiteljima i profesorima.

Radionica će se održati 15. lipnja u vremenu od 18,00-19,30 sati u prostorijama Učilišta, na adresi Portarol 31, Vodnjan.

Voditeljica radionice je VESNA RUSIJAN, prof. psihologije, ravnateljica Dječjeg vrtića “Olga Ban” u Pazinu i dobitnica nagrade “Ponos Hrvatske” za 2019. godinu.

Zbog ograničenog broja mjesta molimo da potvrdite svoj dolazak na tel. 512-540 / 091 617 5014 ili putem e-maila: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com.

Pridružite nam se, očekujemo vas s radošću!

Skip to content